Bu işe, 2010 yılında evimizin bahçesindeki kendi ürettiğimiz domatesleri, biberleri, patlıcanları toplayıp kurutmakla başladım. Domateslerden salçalar, soslar ; biberlerden patlıcanlardan közlemeler, türlü türlü konserveler, reçeller vs. hazırlıyordum. Çünkü ben daha çocuk yaşlardayken köyde yaşadığımız için ve köyde çok iş olduğu için mecburen annem her işe sokardı beni. Ben de annemden anneannemden nasıl öğrendiysem o şekilde kendi aileme yapıyordum artık. Evimize hazır gıda girmedi hiç. Köy yerinde yaşıyor olmanın en güzel yanı da bu olsa gerek. Her şeyi tüm doğallığıyla yetiştirip geleneksel yöntemlerle hazırlamak ve gönül rahatlığı ile tüketmek en güzelidir.
Daha sonra ben kendime bir instagram sayfası açarak ürünlerimi paylaşmaya başladım.Amacım; yaptığım bu doğal, katkısız ve en önemlisi geleneksel yöntemlerle, annelerimizin yöntemleriyle yapmış olduğum tüm ürünlerimi sizlere de göndermek. Toprak kokusundan, köy havasından, doğallıktan uzak kalmış kişiler için bu özlemi bitirmek istiyorum. Göndermiş olduğum kargo elinize ulaştığında, sağlamlığını görüp, hangi ürünü aldıysanız onun kokusunu tadını hissedeceğinizin garantisini veriyorum.
Bu sektörde diğer işletmelerden farkımız; şeffaf oluşumuzdur. Üretim yerimize istediğiniz zaman çıkıp gelebilirsiniz. O gün hangi ürünü hazırlıyorsak gelip görebilir, neyin nasıl yapıldığını içinize sinerek izleyebilirsiniz.
Dilediğiniz gibi alışverişinizi yapabilirsiniz.
Ayrıca köydeki annelerimiz ablalarımızla çıktık bu yola Hem onlara iş imkanı sağlanmış oluyor hem de sizin için, tüm Türkiye için hep birlikte el emeği verip, alın teri döküyoruz. Çünkü yaptığım işimi çok seviyorum. Her zaman severek yapıyorum.
Egeli Kuru Organik Pazar.
Hülya BOLU